Gdje trenirati nogomet u Osijeku?

 

S Bjelicom sam odrastao u Osijeku, živjeli smo stotinjak metara zračne linije jedan od drugoga. Bilo je to više kvartovsko druženje nego igračko jer je on dvije godine mlađi, ali stalno smo vani zajedno natjeravali loptu

Igor Cvitanović

Kako upisati dijete na nogomet?

Dijete možete upisati tako da se javite klubovima preko klupske web stranice ili ako klub ima profil na nekoj od društvenih mreža. Ako klub nema ništa od navedenog, može se doći direktno u klub i tamo zatražiti informacije. Oko upisa se najčešće kontaktira sa trenerima ili voditeljom škole a informacije za upis je moguće dobiti i preko klupskog tajništva. Moguće je upisati dijete u nogometni klub već i u predškolskoj dobi ako taj klub ima selekciju tog godišta, prednatjecatelje.

U Gradu Osijeku, nemoj svi klubovi prednatjecatelje. U sve klubove u Osijeku moguće je upisati dijete, nijedan klub ne radi selektivan proces osim NK Osijeka, i tamo je moguće upisati dijete ali u otvorenu školu. Otvorena škola se razlikuje po tome što djeca u toj školi ne sudjeluju u službenim natjecanjima od nogometnog saveza i nisu dio selektivnih kategorija. Ako dijete nogometno zadovolji trenere u otvorenoj školi, može biti prebačeno u selektiranu kategoriju. 

Kada se i koliko trenira?

Broj treninga varira od kluba do kluba ali najčešće su 3 ili 4 treninga tjedno plus utakmica. Treninzi mogu biti u večernjem terminima ako klub ima rasvjetu i u tom slučaju moguće je organizirati treninge da su svi igrači na treninzima, bez dva turnusa. Moguće je imati i treninge u dva turnusa, ujutro i popodne. Igrači dolaze ujutro ili popodne na trening, ovisno kad idu u školu. Klubovi također mogu kombinirati treninge u tjednu kroz te dvije varijante, da može biti večernji trening, da su sva djeca skupa ali i da bude trening u turnusu. 

Klubovi u Osijeku

Nositelji kvalitete na tom području su NK Osijek a u ženskom nogometu, to je ŽNK Osijek, jedini ženski klub u gradu na Dravi, trenutno su prvakinje Hrvatske. 

Grafičar Vodovod – klub dolazi iz gradske četvrti Retfala.- https://hr-hr.facebook.com/NKGraficar/

Metalac – nalaze se na Bikari, u gradskoj četvrti Jug 2 – https://www.facebook.com/nkmetalacosijek/

Mursa – nalaze se na Mačkamama u Industrijskoj četvrti –http://nk-mursa.hr

Olimpija – smješteni su u Zelenom polju, u Donjem gradu.

Hypo limač (Akedemija Krpan Babić) – nalaze se također u gradskoj četvrti Jug 2, na bivšem igralištu NK Lio u Bračkoj ulici – http://akademija-krpanbabic.com/

Elektra – nalaze u gradskoj četvrti Tvrđa uz šetalište kardinala Franje Šepera.

ŽNK Osijek – treniraju na Mačkamama kao i NK Mursa – https://hr-hr.facebook.com/znkosijek

Osijek – u gradskoj četvrti Novi grad u Willsonovoj ulici smješten je njabolji klub u gradu i toj regiji – https://nk-osijek.hr

Periferija

Klubovi koju su prethodno spomenuti su smješteni unutar gradskih četvrti grada Osijeka ali osim njih, bit će još pridodano nekoliko klubova koji nisu u sastavu gradskih četvrti ali spadaju pod grad Osijek.

Višnjevac – http://www.snk-visnjevac.hr

Radnik Josipovac – https://hr-hr.facebook.com/nk.josipovac

Slavonac Tenja – https://nkslavonactenja.com

Sarvaš – https://www.facebook.com/pages/category/Amateur-Sports-Team/Nk-Sarvaš-1012614985538925

Brijest – https://hr-hr.facebook.com/pages/category/Amateur-Sports-Team/NK-Brijest-222799641104320/

Članarine

Članarina u NK Osijek dođe 200 kn sve do kadete i juniora koji su oslobođeni članarine, dok u NK Olimpiji članarina je 150 kn. Članarine u drugim klubovima bi pretpostavljam trebali biti otprilike u tim okvirima. NK Osijek nudi opciju jednokratnog plaćanja članarine u iznosu od 1500 kn za cijelu godinu. U NK Osijeku članarinu ne moraju plaćati polaznici koji su djeca stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, oni kojima su oba roditelja preminula, djeca zatočenih hrvatskih branitelja kao i djeca čiji roditelji dostave rješenje Centra za socijalni rad. Drugi klubovi možda također nude pogodnosti na temelju navedenih stvari pa se raspitajte o tome pri upisa djeteta u klub ako se ostvaruju ti uvjeti.

Natjecanja klubova

Od klubova u Osijeku, NK Osijek se natječe u najvišim rangovima koji su moguća za određenu uzrasnu kategoriju. Izlazna godišta pionira, kadeta i juniora igraju 1 HNL dok ostale kategorije najbolje lokalne lige. Klub može imati ulazno i izlazno godište u uzrastu te da oni ne igraju isti rang natjecanja. Grafičar Vodovod u juniorima u izlaznom godištu igra 1. ligu HNS-a središte Osijek a ulaznom godištu 2. ligu HNS-a središte Osijek. Grafičar u svakoj uzrasnoj kategoriji ima jednu generaciju u 1. ligi HNS-a središta Osijek što je najjača regionalna liga u kojoj se mogu natjecati. Osim Grafičara, Olimpija i Hypo limač imaju predstavnike u 1. regionalnoj ligi HNS-a. Hypo limač ima predstavnike u 1. regionalnoj ligi HNS-a do pionira dok kadete i juniore nemaju u svojoj akademiji. NK Elektra ima juniore u 1. Ligi HNS-a središte Osijek. Ostali klubovi imaju predstavnike u 2. ligi HNS-a središta Osijek i u lokalnoj ligi središta Osijek.

 

Damir Škarić
Damir Škarić
Viši nogometni trener. PRO licenca, Urednik 90plus bloga.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Ostanite u kontaktu

Želite li primati obavijesti i novitete pretplatite se na 90plus newsletter.

Povezane objave