Kome je sve namijenjen 90plus blog?

Sometimes the most difficult thing, is to be able to see the most obviust thing!
Mehmet Murat Ildan

 

Tekstovi koje pišem su jednim dijelom informacijskog, drugim dijelom edukacijskog karaktera. Oni su subjektivni te reflektiraju osobna razmišljanja i stavove koji su nastali temeljem stvarnog iskustva i tumačenjem stečenog znanja.
Način na koji razmišljam i trenerske metode koje primjenjujem su se mijenjale kroz vrijeme kako sam usvajao nove spoznaje i educirao se.

Cilj bloga

Iz ljubavi prema sportu i djeci, te neutaživoj želji za znanjem, odlučio sam se na izradu bloga. Blog postoji da približi nogometnu edukaciju roditeljima, kako bi se izbjegli problemi koji se na kraju reflektiraju na onima koje najviše volimo.

On za mene predstavlja mjesto tolerancije i uvažavanja svih sudionika u sportu. Ovdje roditelji mogu proširiti svoju perspektivu i pogledati nogomet drugačijim očima.

Posljedice praćenja bloga

Praćenjem objava trebali bi vidjeti stvari u nogometu koje bi inače većini roditelja prošle ”ispod radara”. To bi Vas moglo zainteresirati da se nastavite informirati.

Bolje ćete shvaćati dijete i njegovo ponašanje prije, za vrijeme i nakon utakmice. Skretat će te više pažnje na postupke ostalih sudionika u nogometu poput trenera, sudaca i drugih roditelja. Moći ćete razlučiti koje su reakcije trenera i publike poticajne, a koje to nisu.

Dobit ćete informacije kako bi se Vi kao roditelj trebali pravilno postaviti u različitim situacijama; bilo da se radi o događajima (utakmice, treninzi…) ili odnosima (dijete, trener, sudac, drugi roditelji..).

Tako ćete moći korigirati svoje ponašanje, ako primijetite da griješite u određenim situacijama. To će vam omogućiti da imate kvalitetniji odnos prema djetetu, donosite bolje odluke i da se znate postaviti u komunikaciji s drugima. Drugim riječima moći ćete bolje zaštiti dijete od negativnih utjecaja iz okoline.

Bolje ćete shvaćati proces nogometne edukacije. Dobit ćete uvid u složenost razvojnog programa mladih nogometaša. Postat ćete upoznati s mnogobrojnim zamkama u koje možete upasti za vrijeme školovanja Vašeg djeteta. Dobit ćete savjete kako učinkovito uklanjati prepreke koje sprečavaju da Vaše dijete bude sretno i ispunjeno igrajući nogomet.

 

Rezultati

Pomaci su mogući isključivo u trenucima kada smo spremni na promjene. Ako želimo promijeniti nešto na bolje, najprije trebamo poći od sebe. Blog će najviše koristiti ljudima koji budu željeli mijenjati sebe, a ne druge. Preduvjet da se ukloni neki nogometni problem je ostvaren u trenutku kada se promjeni način na koji gledamo na slučaj koji rješavamo. Za promjenu u načinu razmišljanja i samim time ponašanja, potreban je trud. U konačnici ćete biti nagrađeni – uspjehom!

Damir Škarić
Viši nogometni trener. PRO licenca, Urednik 90plus bloga.

OSTAVI KOMENTAR

Unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovdje

Ostanite u kontaktu

Želite li primati obavijesti i novitete pretplatite se na 90plus newsletter.

Povezane objave